Ajankohtaista
Puhetta piirakasta -seminaari Lappeenrannassa 22.3.
17.01.2024 11:00
Karjalan Liitto ry
TIEDOTE
JULKAISUVAPAA
Puhetta piirakasta -seminaari Lappeenrannassa 22.3.
Piirakkakisojen etkoina järjestetään karjalaisen piirakkaperinteen seminaari, jossa esitellään Karjalan alueen runsasta piirakkaperinnettä sultsinasta sulhaspiirakkaan ja lepuskasta lanttusupikkaaseen. Lisäksi aiheina on karjalainen perinnevege ja millainen perinneherkku saa EU:n nimisuojan? Seminaarin paneelissa pohditaan piirakan syvintä olemusta ja ruokaperinteen merkitystä tämän päivän ihmiselle. Ruokaperinneseminaari järjestetään niin ikään Lappeenrannassa. Seminaari pidetään päivää ennen piirakkakisoja eli perjantaina 22.3.2024 klo 14–17.30.
Seminaari on avoin kaikille kiinnostuneille.
Molemmat tapahtumat järjestetään Saimaan Ammattiopisto Sampon tiloissa, Pohjolankatu 12, 53100 Lappeenranta.
Piirakkamestaruuskisojen ja Puhetta piirakasta -seminaarin yhteistyökumppaneina ovat muun muassa Saimaa European Region of Gastronomy Management 2023–2025 -hanke ja Karjalan Liiton Etelä-Karjalan piiri.
Saimaan gastronomian juhlavuotta vietetään tämän vuoden ajan Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Etelä-Karjalassa
Lappeenrannassa maaliskuussa järjestettävät Puhetta piirakasta -seminaari ja piirakkamestaruuskisa ovat osa Saimaan gastronomian juhlavuoden Taste Saimaa -tapahtumia. Karjalanliito on mukana Taste Saimaa Partneri -verkostossa, jossa on mukana erilaisia kulttuuri-, ruoka- ja matkailutoimijoita.
Saimaan alueelle on myönnetty kansainvälinen European Region of Gastronomy -status vuodelle 2024. European Region of Gastronomy on kansainvälisesti arvostettu tunnustus, jota on myönnetty 2016 lähtien vuosittain yhdelle tai useammalle eurooppalaiselle alueelle.
Lisätietoja: https://www.tastesaimaa.fi
Lisätietoja Puhetta piirakasta -seminaarista:
Karjalan Liiton perinnetoimikunnan puheenjohtaja Kirsi Limatius, kirsi.limatius@olen.to, p. +358 40 549 4837.
Karjalan Liiton kulttuurituottaja Mervi Piipponen, mervi.piipponen@karjalanliitto.fi, p. 040 583 9295.
European Region of Gastronomy Saimaa Management Project 2023-2025 hankejohtaja Sari Kaasinen, sari.kaasinen@esavo.fi, p. 040 636 1469