
Puhetta Piirakasta -tapahtuma Taipalsaari 22.3.
22.03.2024 13:00 - 22.03.2024 16:00 | Taipalsaari, Taipalsaaren Wanha Kunnantupa
Puhetta Piirakasta -seminaarisarja 20.-22.3.2024
Puhetta Piirakasta-tapahtumakokonaisuus nostaa esiin itäsuomalaiset perinneleivonnaiset.
Seminaarisarja muut tapahtumat:
Puhetta Piirakasta Joensuu 20.3. >>
Puhetta Piirakasta Puumala 21.3. >>
Puhetta piirakasta, Taipalsaari
Aika: 22.3.2024, klo 13-16.30
Paikka: Taipalsaaren Wanha Kunnantupa, Kirkonrantatie 3, 54920 Taipalsaari
Puhetta piirakasta -tapahtumasarjan huipentaa karjalaisen piirakkaperinteen seminaari, jossa esitellään Karjalan alueen runsasta piirakkaperinnettä aina sultsinasta sulhaspiirakkaan ja lepuskasta lanttusupikkaaseen. Perinneherkku-maistiaisia tarjoavat Taste Saimaa Ambassadorit Ulla Liukkonen ja Anni Korhonen ja Etelä-Karjalan piirin puheenjohtaja Ahti Luukkonen. Lisäksi pohditaan, millainen perinneherkku saa EU:n nimisuojan ja mitä on karjalainen perinnevege? Seminaarin päättävässä paneelikeskustelussa pohditaan piirakan syvintä olemusta ja ruokaperinteen merkitystä tämän päivän ihmiselle.
Ilmoittaudu 22.3. seminaariin tästä.
Taipalsaaren ohjelma
Tilaisuuden avaus
Mervi Piipponen, kulttuurituottaja, Karjalan Liitto
Sari Kaasinen, hankejohtaja, Saimaa European Region of Gastonomy Management 2023-2025 hanke
Karjalaisten perinnepiirakoiden runsautta!
Etelä-Karjala: Ulla Liukkonen, Taste Saimaa Ambassador
Pohjois-Karjala: Anni Korhonen, Ruokavaikuttaja, Taste Saimaa Ambassador
Rajantakainen Karjala: Eeva-Liisa Kurki, Karjalan Liiton piirakkamestari
Erityiseksi todettu - mitä ovat EU:n nimisuojatut ruuat?
Päivi Pylkkänen, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti
Eteläkarjalainen ruokakulttuuri ja Ruokamaakunta NYT,
Intendentti Satu Ståhlberg ja ts. amanuenssi Noora Niemi, Lappeenrannan museot
klo 14.30 Kahvitauko
klo 15.00 Karjalaista perinnevegeä
Tietokirjailijat Anniina Ljokkoi ja Liisa Kaski
Paneelikeskustelu: Puhetta piirakasta
Pohditaan piirakan syvintä olemusta ja ruokaperinteen merkitystä tämän päivän ihmiselle. Hankejohtaja Sari Kaasinen
klo 16.30 Seminaari päättyy
Kaikille avoin, vapaa pääsy.
Puhetta piirakasta -seminaarisarjan yhteistyökumppaneina ovat Karjalan Liitto, Karjalan Liiton Etelä-Karjalan piiri, MKN Itä-Suomi / ProAgria Itä-Suomi, Pohjois-Karjalan Martat, Helsingin yliopisto / Ruralia-instituutti ja Lappeenrannan Museot.
Taustatietoa seminaareista
Karjalanpiirakalla on nimisuoja, mutta piirakka tai piiroo, kuten myös sanotaan, taipuu moneksi – myös trendikkääksi vegaaniseksi herkuksi. Kokoonnumme Taste Saimaa-hengessä kaikissa kolmessa maakunnassa puhumaan piirakasta. Puhumme nimisuojan lisäksi markkinatilanteesta, pääsemme piirakkapajaan ja mietimme, olisiko muistakin perinneleivonnaisista tuotettavissa uusia palveluja ja tuotteita. Mietimme ruokaperinteen merkitystä tämän päivän ihmiselle.
Jokaisessa tilaisuudessamme on oma teemansa ja paikkoja seminaareihin on rajallisesti. Varaa oma seminaaripaikkasi ilmoittautumalla ennakkoon tapahtuman ilmoittautumislinkistä. Tervetuloa mukaan!
Tapahtumasarja huipentuu Karjalan Liiton Piirakkamestaruuskisoihin, jotka järjestetään Saimaan Ammattioston Sampon tiloissa lauantaina 23.3.2024. Osoite: Pohjolankatu 12, 53100 Lappeenranta.
07.06.2025 10:00 - 07.06.2025 15:30
27.05.2025 16:00 - 27.05.2025 19:00
14.05.2025 13:00 - 14.05.2025 15:01
29.04.2025 16:00 - 29.04.2025 19:00
15.03.2025 10:00 - 16.03.2025 14:00
15.03.2025 14:00 - 16.03.2025 14:00
16.03.2025 10:00 - 16.03.2025 15:00
19.03.2025 13:00 - 19.03.2025 15:01
09.03.2025 10:00 - 09.03.2025 15:00
08.03.2025 15:00 - 08.03.2025 17:00
08.03.2025 11:30 - 08.03.2025 14:30
08.03.2025 10:00 - 08.03.2025 15:00
Kysyttävää?

- karjalan-liitto-ry_tapahtumien-tietosuojaseloste | 17.10.2023