76. Vpl. Pyhäjärvi-juhlat

Nokialla 21.7.2024

Maksuton bussikuljetus

Bussikuljetus Nokialta Suoniemen kirkolle ja takasin on maksutonta, mutta kaikkien halukkaiden on ilmotettava asiasta etukäteen järjestäjille seuraavien ohjeiden mukaisesti.

Ohjelma

Juhlapaikat

Kartat ja ajo-ohjeet

Messu on Suoniemen kirkossa. Alla olevaan karttaan on merkiyty kaksi vaihtoehtoista reittiä Nokian ja kirkon välille. Molemmat ovat yhtänopeita. Ylempi reitti kulkee pitkin pienempää maisematietä, mutta se on vähän lyhyempi. Alempaa reittiä kuljettaessa Nokialta ajetaan Rauman/Turun suuntaan valtatietä no 12 noin 15 km Sarkolan notkoon. Sastamalasta tulessa Tampereen suuntaan Sarkolan notkoon on matkaa noin 20 km. Käänny tästä pohjoiseen kohti Suoniemen kirkkoa (aluksi tietä no 2506), perille on noin kuuden kilometrin ajo. Seuraa opastekylttejä.

Google Maps linkki Suoniemen kirkolle 

Ruokailu ja päiväjuhla Nokia-salissa entisen lukion tiloissa ositteessa Kylmänojankatu 3, Nokia. Juhlapaikalle pääset Nokian valtatieltä kääntymällä pohjoiseen Ilkantielle. Käänny sitten heti vasemmalle Kylmänojankatua. Koulu on merkitty alla olevaan karttaan ja sen pihalla on paikoitustilaa.

Google Maps linkki Nokia-salille

 

 

 

 

 

Tervetuloa Nokialle!

76. Vpl. Pyhäjärvi-juhlat pidetään 21.7.2024 Nokialla. Nämä ovat viidennet Vpl. Pyhäjärvi-juhlat nykyisen Nokian kaupungin alueella. Ensimmäiset vielä hiukan epäviralliset juhlat pidettiin 27.7.1947 Siurossa perinteisenä pyhäjärveläisten kihupyhänä eli kahdeksantena sunnuntaina Kolminaisuuden päivästä. Seuraavat juhlat olivat silloisessa Suoniemen kunnassa Kauniaisten ja Kuljun kylän rajamailla Maurin seurakuntatalolla vuonna 1956. Sen jälkeen on kokoonnuttu Nokian keskustassa vuosina 1974, 1985 ja viimeksi 2009. Juhlamessu on tällä kertaa Suoniemen kirkossa. Tämä entisen Suoniemen seurakunnan kirkko sijaitsee maalaismaiseman keskellä Sarkolan kylässä lähellä Kuloveden etelärantaa. Sekä Nokia että Suoniemi olivat jatkosodan jälkeen siirtoväen sijoitussuunnitelman mukaisia Vpl. Pyhäjärven asukkaiden sijoituskuntia. Erityisesti Suoniemelle, jonka Kuloveden jakoi kahteen osaan, kunnan pohjoispuolelle Kauniaisten ja Kuljun kyliin asettui asumaan paljon pyhäjärveläisiä. (Suoniemen kunta liitettiin vuonna 1973 Nokian kauppalaan, ja sitä myötä Suoniemen kirkosta tuli yksi Nokian seurakunnan kirkoista.) Suoniemen kaunis kirkko sijaitsee hiukan syrjässä nykyisistä valtaväylistä, joten se ei ehkä ole kaikille juhlavieraille ennestään tuttu. Päiväjuhla pidetään Nokian keskustassa lukion entisessä koulurakennuksessa Nokia-salissa, osoite on Kylänojankatu 3. Messun ja päiväjuhlan välissä on mahdollisuus ruokailuun samassa paikassa. Tämän rakennuksen vanhin osa valmistui vuonna 1940 jatkokouluksi, mutta sen tiloissa toimi jonkin aikaa myös Karjalasta vuonna 1940 Nokialle siirtynyt Jaakkimasta yhteiskoulu. Nokian keskustan ja Suoniemen kirkon välille on järjestetty halukkaille bussikuljetus, johon ilmoittautumisohjeet ovat ohessa.