Minna hakkoopiirakkaan tulevia perunoita hakkaamassa.
Näin hauskaa oli v. 2023 ruokakursilla...
Arvaapas, mikä on peiton alla? Ei Jorma kerro...
Kymen piirin leivonta -ja ruokakurssi pidettiin Karhulassa 7.10.2023. Mukana oli 9 innokasta leipojaa piirin eri seuroista. Hakkoopiirakka ei ollut kaikille tuttu, mutta kurssin loputtua tiedettiin, mikä on hakkoopiirkaa ja miten se valmistetaan.
Kymenlaakson piirin ruokakurssit v. 2022
Leivontakurssi pidettiin 26.9.2022 piirin perinnetoimikunnan järjestämänä Inkeroisissa. Tehtiin yhdessä maa-artisokkakeittoa, kurpitsakakkua ja kaalipiirakkaa.
Sinikka keittoa keittämässä Tyytyväiset emännät piirakan paiston jälkeen
Tässä valmis kaalipiirakka odottee syöntiä
Ruokakurssia pidettiin lauantaina 19.3.2022 Kymen piirin järjestämänä Kodintalossa Karhulassa. Valmistimme syyssadon lihapataa ja rotinakukkoa Uukuniemeltä
ja askareltiin virpomisvitsoja.
Vuonna 2019 ahkeroitiin Inkeroisissa
Inkeroisissa ahkeroitiin keväällä ja syksyllä joukolla hyviä piirakoita ja ruokia. Keväällä tehtiin yhdessä piirakoita ja rönttösiä ja syksyllä ahkeroitiin kasvisruokaa ja piirakoita. Kun kaikki oli tehty valmiiksi, päästiin maistelemaan ja nauttimaan työn tuloksista, ja hyvälle maistui!
Seija ahkeroimassa Hilkka työn touhussa
Bataatin ja porkkanan aineksista syntyi maistuvaa keittoa!
Vuonna 2016 on Liitto myöntänyt piirakkamestarin arvot seuraaville henkilöille:
Irma Tuomainen numero 103
Rauha Ruoppa 104
Helka Tattari 105